FJÄLLKÄNSLA 15 MIN. FRÅN CITY!

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city.

PREMIÄR!! ❄️❄️⛷

Välkomna till ännu en skidsäsong i Yxbacken!

Sugen på skidbestigning?

I Yxbacken kan du träna inför kommande randonnéeturer. Söndagar kl. 10.00-13.00 är du välkommen att gå med dina stighudar vid sidan om liftspåret (skiers left). Det är inte tillåtet med skidbestigning under andra tider, av säkerhetsskäl.
Pris: 180:- swishas till 123 156 99 53 (ski pass krävs ej).
Vi vill påminna om att din skidbestigning sker på egen risk.
Välkommen!

Drönarbild, Foto: Björn Holmberg Foto: Björn Holmberg


NEDFARTER

Stora backen

Öppen för säsongen
Se tider längre ner

Familjebacken

Öppen för säsongen
Se tider längre ner

Maxibacken
(Barnbacken)

Öppen för säsongen
Se tider längre ner

Öppettider

Lördagar 10-16
Söndagar 10-16

Kvällsåkning
Onsdagar 18-21
Torsdagar 18-21
Fredagar 18-21

SKIPASS

Ladda enklast ditt skipass online här på vår hemsida så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så!

Saknar man plastkort så bokar man liftkort online och hämtar sedan upp o vår pick-up box i backen!

Ladda skipass

Läs mer om SkiPass

AKTUELLT

Snö och miljö - så driver vi Yxbacken
Pernilla Wiberg besökte "hemmabacken"
Så här hanterar vi corona på Yxbacken

VÄDER

0°C
Vind 0 m/s


CAFÉET

Öppettider
fredagskvällar 18:00-21:00
lördagar och söndagar 10:00-16:00
Endast betalning med swish

När kylan biter lite i tårna är du varmt välkommen in i vårt "nygamla" café. Vi törs lova att du ser förändringen. Njut av en rykande het gulaschsoppa, nygräddade våfflor, panpizza, toast, korv med bröd, fikabröd, choklad, varma och kalla drycker m m. Vi har barnmat att värma till de minsta, liksom vegetariska och glutenfria alternativ.   

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför färre sittplatser i caféet än tidigare – allt för din säkerhet som gäst och för att vi ska hålla avstånd till varandra. Det går förstås utmärkt att köpa av allt det goda vi serverar och ta med utomhus. Har du prövat våra goda marshmallow-kit för grillen? Värmestugan håller vi stängd, men vi har gott om platser utomhus och grillar att tända.

Så här följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Tillsammans gör vi ditt besök hos oss i Yxbacken till en trygg upplevelse. Vi visar hänsyn och håller avstånd till varandra i hela skidanläggningen. Boka gärna ditt ski pass på vår hemsida.

Vill du hyra utrustning? Förbered dig innan och skriv ner din skostorlek, vikt och längd. Allt för att vi ska slippa trängsel och köer i skiduthyrningen.   

Även i år tvingas vi begränsa antalet besökare under vissa dagar. För dig innebär det att du väljer datum för ditt skidäventyr och ditt ski pass gäller bara den dagen du bokat för.  


Hur laddar jag mitt skipass?

​Som vanligt laddar du ditt skipass här i vår webbshop

Vi har en ny Pick Up Box!

Nu är det ännu enklare att komma direkt ut i backarna! Ladda ditt skipass hemma i lugn och ro, här i vår shop. Saknar du ”plastkortet”/giltigt Axesskort*?
Inga problem! I vår webbshop lägger du till ett sådant för 60 kr och får ett kvitto via mail med en QR-kod. På plats i Yxbacken läser du in koden i vår Pick Up Box. Varsågod, ditt nya kort! Du kan bege dig direkt till liften!
*Spara kortet för andra destinationer. Exempel på anläggningar som använder Axesskort med WPT-nummer är Idre, Romme, Funäsdalen, Skistar (Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal).

​Köper du skipass för första gången?

Boka och ladda ditt skipass i webbshopen. Du får ett elektroniskt kvitto med en QR-kod. På plats i Yxbacken använder du vår Pick Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.

Jag har glömt att laddat mitt skipass!

Inga problem! På plats, med din mobiltelefon i handen bokar du i webbshopen. Använd vårt kostnadsfria WiFi-nätverk för att surfa in. Om du beställer ett nytt skipass får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna! Om du redan har ett skipass aktiveras det automatiskt efter att du angivet ditt WPT-nummer (som står tryckt på ditt skipass) och genomfört köpet på vår hemsida och du kan passera liftgrindarna direkt för att börja åka.

​Jag kan inte läsa WPT-numret på mitt ”plastkort”/giltigt Axesskort!

Inga problem! På vår hemsida www.yxbacken.nu kan du enkelt köpa ett nytt skipass för 60kr. Efter genomfört köp får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna!

Små barn åker gratis

Alla barn under 8 år åker gratis. För MAXI-backen krävs inget skipass, men swisha gärna valfri summa på 123 261 05 33. Vi driver Yxbacken genom ideella krafter.

Har du frågor eller vill ha hjälp?

Du kan alltid fråga oss som jobbar i området, liften, cafeterian, skiduthyrningen o s v. Vi hjälper gärna till, visar hur du köper ditt skipass på hemsidan och svarar på frågor.

Alla älskar skidåkning!

Yxbackens skidanläggning är ett populärt utflyktsmål. Trots att området är stort tvingas vi ibland stänga tillfälligt för fler besökare. Det gäller inte dig som förbokat/laddat ditt ski pass på www.yxbacken.nu - du har redan din plats och kan njuta av underbar skidåkning. Vi stänger bara när besökstrycket är mycket högt och alltid tillfälligt– håll koll på vår hemsida och Facebook för aktuell status.

​Snögaranti säsongskort

Vi älskar snö! Om vintern skulle bli så mild att vi skidanläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen, erbjuds du självklart ett nytt säsongskort för nästa år.

​ ​

Vill du eller ditt barn hänga med oss och träna/tävla utförsåkning i Norrköpings Skidklubb?
Maila till: nsk_alpint@outlook.com
Du kan läsa mer på hemsidan: https://idrottonline.se/NorrkopingsSK-Skidor

Webbkameror

Webbkamera 1

Webbkamera 2