FJÄLLKÄNSLA 15 MIN. FRÅN CITY!

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city.

Säsongen är i full gång!

Corona – på stavlängds avstånd. Vilken tur att vi gillar en vintersport där vi har ett naturligt avstånd till varandra. Vi har utökat antalet platser utomhus och det finns flera grillar. Serveringen är öppen och det är tillåtet att fika inomhus, men inte för så många personer som vi brukar. Borden är placerade med avstånd.

Värdar överallt! I liften, parkeringen och på plats i området möter du trevliga värdar som hjälper dig och svarar på frågor. Det är vi, medlemmar i Norrköpings Skidklubb som driver hela friluftsområdet Yxbacken genom helt ideella krafter.

Vi begränsar antalet åkare. Vi följer pandemi-reglerna och måste tyvärr begränsa antalet skidåkare i anläggningen. Det betyder att antalet ski pass till försäljning är begränsat. Håll utkik på Facebook Yxbacken och www.yxbacken.nu för att se när dagens ski pass är slutsålda.

Har du köpt säsongskort? Det gäller självklart, men vi kan bara ta emot max antal personer i skidanläggningen. Vi ber om förståelse för de begränsningar som pandemireglerna skapar för dig som besökare hos oss.

Öppettider
Onsdag, torsdag, fredag kl. 18 – 21.
Lördag och söndag kl. 10 – 16.
Under sportlovet vecka 8 är det även öppet dagtid måndag - fredag kl. 10-16.

Varmt välkomna!
Drönarbild, Foto: Björn Holmberg Foto: Björn Holmberg

NEDFARTER

Stora backen

Öppen
Ons - Fre 18-21
Lör & Sön 10-16

Familjebacken

Öppen
Ons - Fre 18-21
Lör & Sön 10-16

Maxibacken

Öppen
Ons - Fre 18-21
Lör & Sön 10-16

Under sportlovet vecka 8 är det även öppet dagtid måndag - fredag kl. 10-16.

SKIPASS

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så!

Ladda skipass

Läs mer om SkiPass

Öppettider

Hela skidanläggningens ordinarie öppettider är:
Onsdag, torsdag, fredag kl. 18 – 21.
Lördag och söndag kl. 10 – 16.

Under sportlovet vecka 8 är det även öppet dagtid måndag - fredag kl. 10-16.


Webbkameror

Webbkamera 1

Webbkamera 2

Så här umgås vi och åker skidor i friluftsområdet

Vi vill att alla våra besökare ska känna sig trygga och kunna njuta av en härlig upplevelse tillsammans med oss i Yxbackens friluftsområde. I år innebär det några förändringar för ditt besök. Vi följer Pandemilagen och Folkhälsomyndighetens respektive Svenska Skidförbundets och SLAO:s* riktlinjer för Corona/Covid19 pandemin. *Svenska skidanläggningars organisation

Så här ser våra försiktighetsåtgärder ut för dig som besökare:

  • Liftkortsförsäljningen sker som vanligt via vår webbsida: www.yxbacken.nu.
    Vill du köpa liftkort på plats sker numera försäljningen utomhus, via ”luckan” i röda huset mellan Stora backen och Maxibacken.
  • I skiduthyrningen tar vi emot ett begränsat antal personer åt gången. För att undvika trängsel bildar vi kö utomhus.
  • Våra liftvärdar hjälper dig numera om du själv säger till. Detta för att undvika onödig närkontakt.
  • Vi erbjuder fler sittplatser utomhus.
  • Serveringen är öppen. Max 4 personer vid samma bord.
  • Värmestugan är stängd. Du har tillgång till toaletterna inomhus. För att undvika trängsel bildar vi kö utomhus.
  • Genom skyltar med tydliga anvisningar påminner vi dig om att hålla stavlängds avstånd, nysa i armvecket, stanna hemma vid alla slags förkylningssymptom, tvätta och sprita händerna noggrant och visa hänsyn.

Yxbacken är ett populärt mål och antalet parkeringsplatser är begränsat. En god idé är att besöka oss på förmiddagen under helgerna. När området är fullt tvingas vi stänga för fler besökare.

Om du har frågor eller behöver hjälp under ditt besök, kontakta oss som arbetar i liften och skiduthyrningen. Du kan alltid maila oss frågor och synpunkter: info@yxbacken.nu

Vi delar ansvaret - tillsammans hjälps vi åt för att alla besökare och medarbetare ska kunna vistas i friluftsområdet på ett pandemi-säkert sätt. Vi håller oss uppdaterade med Folkmyndighetens fortlöpande information. Ovan beskrivna åtgärder kan komma att förändras.

Välkomna till ännu en härlig säsong i Yxbacken!