FJÄLLKÄNSLA 15 MIN. FRÅN CITY!

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city.

Goda nyheter till alla vintersportvänner!

Kylan har slagit till tidigare än vi vågat hoppas på! Snöfabriken går för högtryck ute i Yxbacken - tack vare alla våra hjältar som arbetar i skift 24/7 så länge temperaturen tillåter.

När öppnar Yxbackens skidanläggning?

Vi återkommer om datum för när vi öppnar hela anläggningen. Vintervädret får oss att våga tro på en tidig säsongstart. Vi smyg-öppnar MAXI-backen så fort som möjligt! Redan nu kan du köpa säsongskort och sportlovskort här på hemsidan.

Hur laddar jag mitt skipass?

Som vanligt laddar du ditt skipass här i vår webbshop

Vi har en ny Pick Up Box!

Nu är det ännu enklare att komma direkt ut i backarna! Ladda ditt skipass hemma i lugn och ro, här i vår shop. Saknar du ”plastkortet”/giltigt Axesskort*?
Inga problem! I vår webbshop lägger du till ett sådant för 60 kr och får ett kvitto via mail med en QR-kod. På plats i Yxbacken läser du in koden i vår Pick Up Box. Varsågod, ditt nya kort! Du kan bege dig direkt till liften!
*Spara kortet för andra destinationer. Exempel på anläggningar som använder Axesskort med WPT-nummer är Idre, Romme, Funäsdalen, Skistar (Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal).

Köper du skipass för första gången?

Boka och ladda ditt skipass i webbshopen. Du får ett elektroniskt kvitto med en QR-kod. På plats i Yxbacken använder du vår Pick Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.

Jag har glömt att laddat mitt skipass!

Inga problem! På plats, med din mobiltelefon i handen bokar du i webbshopen. Använd vårt kostnadsfria WiFi-nätverk för att surfa in. Om du beställer ett nytt skipass får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna! Om du redan har ett skipass aktiveras det automatiskt efter att du angivet ditt WPT-nummer (som står tryckt på ditt skipass) och genomfört köpet på vår hemsida och du kan passera liftgrindarna direkt för att börja åka.

Jag kan inte läsa WPT-numret på mitt ”plastkort”/giltigt Axesskort!

Inga problem! På vår hemsida www.yxbacken.nu kan du enkelt köpa ett nytt skipass för 60kr. Efter genomfört köp får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna!

Små barn åker gratis

Alla barn under 8 år åker gratis. För MAXI-backen krävs inget skipass, men swisha gärna valfri summa på 123 261 05 33. Vi driver Yxbacken genom ideella krafter.

Har du frågor eller vill ha hjälp?

Vi finns på plats och hjälper dig via ”luckan” i röda huset* mellan Stora backen och MAXI-backen. *Främst helger och vi har något begränsad bemanning i år, men du kan alltid fråga oss andra som jobbar i området, liften, cafeterian, skiduthyrningen o s v. Vi hjälper gärna till, visar hur du köper ditt skipass på hemsidan och svarar på frågor.

Nya riktlinjer för Covid 19

Vi följer de nya riktlinjerna och allmänna råden för en pandemisäkrad skidanläggning. Även i år tvingas vi begränsa antalet besökare under vissa dagar. För dig innebär det att du väljer datum för ditt skidäventyr och ditt skipass gäller bara den dagen du bokat för.

Alla älskar skidåkning!

Yxbackens skidanläggning är ett populärt utflyktsmål. Trots att området är stort tvingas vi ibland stänga tillfälligt för fler besökare. Det gäller inte dig som förbokat/laddat ditt ski pass på www.yxbacken.nu - du har redan din plats och kan njuta av underbar skidåkning. Vi stänger bara när besökstrycket är mycket högt och alltid tillfälligt– håll koll på vår hemsida och Facebook för aktuell status.

Snögaranti säsongskort

Vi älskar snö! Om vintern skulle bli så mild att vi skidanläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen, erbjuds du självklart ett nytt säsongskort för nästa år.

Vill du eller ditt barn hänga med oss och träna/tävla utförsåkning i Norrköpings Skidklubb?
Maila till: nsk_alpint@outlook.com
Du kan läsa mer på hemsidan: https://idrottonline.se/NorrkopingsSK-Skidor

Yxbackens friluftsområde drivs av oss medlemmar i Norrköpings Skidklubb genom helt ideella krafter.
Vi tar tacksamt emot ett bidrag till vårt ideella arbete. Swisha valfri summa till: 123 156 99 53

Välkomna till ännu en skidsäsong i Yxbacken!

Drönarbild, Foto: Björn Holmberg Foto: Björn Holmberg

NEDFARTER

Stora backen

Stängd
Kylan är här...

Familjebacken

Stängd
Snön är på gång...

Maxibacken

Stängd
Snart är det dags!


SKIPASS

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så!

Ladda skipass

Läs mer om SkiPass

Öppettider

Hela skidanläggningens ordinarie öppettider är:

Vi har ännu inte öppnat för säsongen

Webbkameror

Webbkamera 1

Webbkamera 2