FJÄLLKÄNSLA 15 MIN. FRÅN CITY!

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city.

VÄDER

0°C
Vind 0 m/s

NEDFARTER

Maxibacken

Öppen

Familjebacken

Stängd

Stora backen

Stängd

LADDA DITT SKIPASS

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så! Läs mer om SkiPass.

Ladda skipass

Öppettider

Maxibacken har nu öppet

Lördag & Söndag  10-16

Resten av Yxbackens alpinanläggning öppnar så fort vi har fått tillräckligt med snö i backarna.

Webbkameror

Webbkamera 1

Webbkamera 2

Så här umgås vi och åker skidor i friluftsområdet

Vi vill att alla våra besökare ska känna sig trygga och kunna njuta av en härlig upplevelse tillsammans med oss i Yxbackens friluftsområde. I år innebär det några förändringar för ditt besök. Vi följer Pandemilagen och Folkhälsomyndighetens respektive Svenska Skidförbundets och SLAO:s* riktlinjer för Corona/Covid19 pandemin. *Svenska skidanläggningars organisation

Så här ser våra försiktighetsåtgärder ut för dig som besökare:

  • Liftkortsförsäljningen sker som vanligt via vår webbsida: www.yxbacken.nu. Vill du köpa liftkort på plats sker numera försäljningen utomhus, via ”luckan” i röda huset mellan Stora backen och Maxibacken.
  • I skiduthyrningen tar vi emot ett begränsat antal personer åt gången. För att undvika trängsel bildar vi kö utomhus.
  • Våra liftvärdar hjälper dig numera om du själv säger till. Detta för att undvika onödig närkontakt.
  • Vi erbjuder fler sittplatser utomhus.
  • All försäljning av mat, dryck och godis sker numera utomhus.
  • Värmestugan och serveringen är stängd. Du har tillgång till toaletterna inomhus. För att undvika trängsel bildar vi kö utomhus.
  • Genom skyltar med tydliga anvisningar påminner vi dig om att hålla stavlängds avstånd, nysa i armvecket, stanna hemma vid alla slags förkylningssymptom, tvätta och sprita händerna noggrant och visa hänsyn.

Yxbacken är ett populärt mål och antalet parkeringsplatser är begränsat. En god idé är att besöka oss på förmiddagen under helgerna. När området är fullt tvingas vi stänga för fler besökare.

Om du har frågor eller behöver hjälp under ditt besök, kontakta oss som arbetar i liften och skiduthyrningen. Du kan alltid maila oss frågor och synpunkter: info@yxbacken.nu

Vi delar ansvaret - tillsammans hjälps vi åt för att alla besökare och medarbetare ska kunna vistas i friluftsområdet på ett pandemi-säkert sätt. Vi håller oss uppdaterade med Folkmyndighetens fortlöpande information. Ovan beskrivna åtgärder kan komma att förändras.

Välkomna till ännu en härlig säsong i Yxbacken!