FJÄLLKÄNSLA 15 MIN. FRÅN CITY!

När suget blir för stort och nästa fjällresa känns för avlägsen finns räddningen knappt 15 minuter från Norrköping city.

Tack för denna säsong!

Nu är skidsäsongen 23/24 över. Säsongen har varit lång och vi vill tacka alla som besökt oss och er alla som får anläggningen att fungera!

Nu får vår och sommar ta över så ses vi igen till nästa säsong.

På återseende!

Drönarbild, Foto: Björn Holmberg Foto: Björn Holmberg


NEDFARTER

Stora backen

Stängd för säsongen.

Familjebacken

Stängd för säsongen.

Maxibacken
(Barnbacken)

Stängd för säsongen.


SKIPASS

Ladda enklast ditt skipass online här på vår hemsida så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så!

Saknar man plastkort så bokar man liftkort online och hämtar sedan upp o vår pick-up box i backen!

Ladda skipass

Läs mer om SkiPass

AKTUELLT

Snö och miljö - så driver vi Yxbacken
Pernilla Wiberg besökte "hemmabacken"
Så här hanterar vi corona på Yxbacken

VÄDER

0°C
Vind 0 m/s


CAFÉET


Hur laddar jag mitt skipass?

​Som vanligt laddar du ditt skipass här i vår webbshop

Vi har en ny Pick Up Box!

Nu är det ännu enklare att komma direkt ut i backarna! Ladda ditt skipass hemma i lugn och ro, här i vår shop. Saknar du ”plastkortet”/giltigt Axesskort*?
Inga problem! I vår webbshop lägger du till ett sådant för 70 kr och får ett kvitto via mail med en QR-kod. På plats i Yxbacken läser du in koden i vår Pick Up Box. Varsågod, ditt nya kort! Du kan bege dig direkt till liften!
*Spara kortet för andra destinationer. Exempel på anläggningar som använder Axesskort med WPT-nummer är Idre, Romme, Funäsdalen, Skistar (Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal).

​Köper du skipass för första gången?

Boka och ladda ditt skipass i webbshopen. Du får ett elektroniskt kvitto med en QR-kod. På plats i Yxbacken använder du vår Pick Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.

Jag har glömt att laddat mitt skipass!

Inga problem! På plats, med din mobiltelefon i handen bokar du i webbshopen. Använd vårt kostnadsfria WiFi-nätverk för att surfa in. Om du beställer ett nytt skipass får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna! Om du redan har ett skipass aktiveras det automatiskt efter att du angivet ditt WPT-nummer (som står tryckt på ditt skipass) och genomfört köpet på vår hemsida och du kan passera liftgrindarna direkt för att börja åka.

​Jag kan inte läsa WPT-numret på mitt ”plastkort”/giltigt Axesskort!

Inga problem! På vår hemsida www.yxbacken.nu kan du enkelt köpa ett nytt skipass för 70kr. Efter genomfört köp får du ett kvitto via mail med en QR-kod. Läs in koden i vår Pick Up Box. Redo för backarna!

Små barn åker gratis

Alla barn under 8 år, med hjälm, åker gratis i hela anläggningen.

Har du frågor eller vill ha hjälp?

Du kan alltid fråga oss som jobbar i området, liften, cafeterian, skiduthyrningen o s v. Vi hjälper gärna till, visar hur du köper ditt skipass på hemsidan och svarar på frågor.

Alla älskar skidåkning!

Yxbackens skidanläggning är ett populärt utflyktsmål. Trots att området är stort tvingas vi ibland stänga tillfälligt för fler besökare. Det gäller inte dig som förbokat/laddat ditt ski pass på www.yxbacken.nu - du har redan din plats och kan njuta av underbar skidåkning. Vi stänger bara när besökstrycket är mycket högt och alltid tillfälligt– håll koll på vår hemsida och Facebook för aktuell status.

​Snögaranti säsongskort

Vi älskar snö! Om vintern skulle bli så mild att vi skidanläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen, erbjuds du självklart ett nytt säsongskort för nästa år.

​ ​

Vill du eller ditt barn hänga med oss och träna/tävla utförsåkning i Norrköpings Skidklubb?
Maila till: nsk_alpint@outlook.com
Du kan läsa mer på hemsidan: https://www.svenskalag.se/norrkopingsskVi har med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling investerat i elkompressor för snöproduktion. Genom denna investering sänker vi koldioxidutsläpp till noll i samband med snöproduktion. Dessutom minskar kostnaden för att producera snö.

Webbkameror

Webbkamera 1

Webbkamera 2