Skipass

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så! Skipasset aktiveras när du passerar liftpassagen. Så det går bra att ladda kortet i förväg, när det passar dig.

LADDA DITT SKIPASS HÄR


Priser för säsongen 2023/2024

Skipass - 2023/2024 Vuxen Ungdom 8-17 år

1 dag

320 kr

230 kr

3 timmar / kväll

260 kr

170 kr

Maxibacken heldag

160 kr

115 kr

Maxibacken 3 timmar / kväll

130 kr

85 kr

Sportlovskort*

1250 kr

750 kr

Säsongskort

2200 kr

1700 kr

Seniorer åker för samma pris som för ungdom.

Du behöver ett Skipasskort från Yxbacken eller någon annan anläggning som använder sig utav Axess. Har du inget skipasskort av Axess typ med WTP nummer är det absolut enklast att boka och ladda dit skipass i webbshopen. Lägg då till ett skipass i din beställning så får du en QR-kod på ditt elektroniska kvitto. På plats i Yxbacken använder du vår Pick Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.

*Sportlovskortet är giltigt från den 17/2-25/2 och kan användas under dag och kvällsåkning. 

Det går även att köpa på plats i röda huset till höger om Stora backen. Betalning med kort. Öppettider liftkortsförsäljning vid kvällsåkning: 17:30-19. Öppettider liftkortsförsäljning dagtid och helg: 09:30-15:00.

Exempel på andra anläggningar som använder sig av Axess är: Idre, Romme, Funäsdalen, Skistar (Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal).

För dig som inte har ett SkiPass-kort (Axess) sedan tidigare, tillkommer 70 kr för plastkortet.

Hur laddar jag mitt skipass?
Som vanligt laddar du i webbshoppen här på vår hemsida. Klicka på knappen ovan för att komma till vår shop.

Köper du skipass för första gången?
Boka i shopen genom att klicka på knappen ovan. Du får ett elektroniskt kvitto med en QR-kod. På plats i Yxbacken använder du vår Pick-Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.  

Har du inte förbokat på vår webbsida? 
Inga problem! På plats, med din mobiltelefon i handen bokar du i webbshoppen här på vår hemsida.

Om du beställer ett nytt skipass använder du QR-koden du får i ditt elektroniska kvitto och läser in koden i vår Pick-Up Box och får ditt skipass.  

Om du redan har ett skipass så aktiveras det automatiskt efter genomfört köp i webbshopen så det är bara att passera grindarna och åka.

Har du frågor eller vill ha hjälp?
Du kan alltid fråga oss som jobbar i området, liften, cafeterian, skiduthyrningen o s v. Vi hjälper gärna till, visar hur du köper ditt skipass på hemsidan och svarar på frågor.

Snögaranti säsongskort: Om anläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen erbjuds ett nytt säsongspass för kommande säsong utan kostnad.

Frågor om liftkort? liftkort@yxbacken.nu