Skipass

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så! Skipasset aktiveras när du passerar liftpassagen. Så det går bra att ladda kortet i förväg, när det passar dig. Glöm inte att ange datum!

Du behöver ett Skipasskort från Yxbacken eller någon annan anläggning som använder sig utav Axess, Skidata eller Keycard system. Har du inget skipasskort går det att köpa på plats i backen. För åkning i endast barn/knattebacken krävs inget skipass!

Skidpasset är av depåtyp vilket innebär att det börjar gälla först från att det registreras i Yxbackens vändkors och inte ifrån det ovan angivna datumet. Du kan alltså ladda kortet i god tid innan du besöker anläggningen. Kortet gäller för innevarande säsong och icke utnyttjad tid kommer att förfalla. Frågor om liftkort? liftkort@yxbacken.nu

OBS! Måndagar och tisdagar är anläggningen stängd för allmän åkning. Läs mer om våra priser.

Exempel på andra anläggningar som använder sig av Axess, Skidata och Keycard skipasskort är: Idre, Romme, Vemdalen, Sälen, Åre, Funäsdalen, Branäs. 

Priser

Skipass - 2019 Vuxen Ungdom 8-15 år

3 timmar / kväll

150 kr

100 kr

Dag

200 kr

150 kr

Fredag - endast kväll

100 kr

60 kr

Säsong

1500 kr

1200 kr

Sportlovs-kort*

900 kr

600 kr

Barnbacken

50 kr

50 kr

För dig som inte har ett SkiPass-kort  (Axess, Skidata, Keycard) sedan tidigare, tillkommer 60 kr för plastkortet.

Snögaranti säsongskort: Om anläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen erbjuds ett nytt säsongspass för kommande säsong utan kostnad. Seniorer åker för samma pris som för ungdom.

Alla skipass är av typen depå förutom Sportlovs-kortet, vilket innebär att även om du väljer ett datum vid köpet så aktiveras inte kortet förrän du går igenom vändkorset och gäller då för den tid som du har betalt. OBS! Depåkortet gäller bara innevarande säsong och icke nyttjade köp kommer att förfalla då säsongen avslutas.

OBS! Fredagskortet gäller endast vid kvällsåkning fredag. På sportlov om det är öppet på dagen gäller dagskort på dagen och fredagskort på kvällen!

Frågor om liftkort? liftkort@yxbacken.nu

*Sportlovskortet är giltigt lördag vecka 7 t.o.m. söndag vecka 8.