Skipass

Ladda enklast ditt skipass online så missar du inte en enda värdefull minut i backen. Det är bara att åka direkt in i liften - det blir inte smidigare än så! Skipasset aktiveras när du passerar liftpassagen. Så det går bra att ladda kortet i förväg, när det passar dig.

LADDA DITT SKIPASS HÄR


Priser för säsongen 2022/2023

Skipass - 2022/2023 Vuxen Ungdom 8-17 år

Maxibacken

70 kr

35 kr

1 dag

310 kr

220 kr

3 timmar / kväll

250 kr

160 kr

Sportlovskort*

1200 kr

700 kr

Säsongskort

2100 kr

1600 kr

Seniorer åker för samma pris som för ungdom.

Du behöver ett Skipasskort från Yxbacken eller någon annan anläggning som använder sig utav Axess. Har du inget skipasskort av Axess typ med WTP nummer är det absolut enklast att boka och ladda dit skipass i webbshopen. Lägg då till ett skipass i din beställning så får du en QR-kod på ditt elektroniska kvitto. På plats i Yxbacken använder du vår Pick Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.

Det går även att köpa på plats i röda huset till höger om Stora backen. Endast betalning med swish.

För åkning i endast maxibacken krävs inget skipass för barn under 8 år, men swisha valfri summa till 123 261 05 33.

Exempel på andra anläggningar som använder sig av Axess är: Idre, Romme, Funäsdalen, Skistar (Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal).

För dig som inte har ett SkiPass-kort (Axess) sedan tidigare, tillkommer 70 kr för plastkortet.

Hur laddar jag mitt skipass?
Som vanligt laddar du i webbshoppen här på vår hemsida. Klicka på knappen ovan för att komma till vår shop.

Köper du skipass för första gången?
Boka i shopen genom att klicka på knappen ovan. Du får ett elektroniskt kvitto med en QR-kod. På plats i Yxbacken använder du vår Pick-Up Box. Läs in QR-koden i maskinen. Varsågod, här kommer ditt förbeställda skipass.  

Har du inte förbokat på vår webbsida? 
Inga problem! På plats, med din mobiltelefon i handen bokar du i webbshoppen här på vår hemsida.

Om du beställer ett nytt skipass använder du QR-koden du får i ditt elektroniska kvitto och läser in koden i vår Pick-Up Box och får ditt skipass.  

Om du redan har ett skipass så aktiveras det automatiskt efter genomfört köp i webbshopen så det är bara att passera grindarna och åka.

Har du frågor eller vill ha hjälp?
Du kan alltid fråga oss som jobbar i området, liften, cafeterian, skiduthyrningen o s v. Vi hjälper gärna till, visar hur du köper ditt skipass på hemsidan och svarar på frågor.

Snögaranti säsongskort: Om anläggningen har färre än 20 öppna dagar under säsongen erbjuds ett nytt säsongspass för kommande säsong utan kostnad.

Frågor om liftkort? liftkort@yxbacken.nu